Veelgestelde Vragen

Hoe werkt het spel?

Bij aankomst wordt de groep in teams van 2 tot 5 personen ingedeeld. Vervolgens vindt een briefing plaats, krijgt elk team toegang tot de webapplicatie en wordt een strategie bedacht. Dit alles neemt ongeveer 25 minuten in beslag. Vervolgens barst de strijd los, op zoek naar de eerste codes.

Via onze webapplicatie, die heel eenvoudig in gebruik is, ontvang je via de smartphone cryptische hints die je nodig hebt om de verborgen codes te vinden. Elke gevonden code levert punten op. Dankzij het live scorebord wordt de spanning tussen de teams ten top gedreven.

Bij een dynamisch spel moet je bovendien oppassen voor de patrouillerende agenten. Als die je kunnen spotten van dichtbij verlies je punten. Wees dus op je hoede en zet iemand van je team op de uitkijk. Na het spel keert iedereen terug naar de startlocatie. Daar worden ervaringen gedeeld, de uitslag bekendgemaakt en ontvangt het winnende team een prijs.

Wat is het verschil tussen een dynamisch en een standaardspel?

Het enige verschil tussen beide is dat bij een dynamisch spel de deelnemers een uniek nummer dragen. Patrouillerende agenten proberen dit nummer te spotten en zo punten af te nemen.

Is het moeilijk of intensief? Is het voor iedereen haalbaar?

Doordat de moeilijkheidsgraad van de codes sterk varieert en je de intensiteit volledig zelf bepaalt is het voor iedereen mogelijk om het spel te spelen. Het spel werd reeds succesvol door meer dan 1200 personen gespeeld met een leeftijd van 6 tot 84 jaar. Bij de indeling van de teams vragen we om dit zo heterogeen mogelijk te doen. Zo kunnen mannen, vrouwen, jongeren en ouderen vaardigheden met elkaar delen.

Het is zeker niet noodzakelijk om te lopen tijdens het spel. Het live scorebord zorgt echter voor heel wat spanning wat ertoe kan leiden dat de competitiviteit en intensiteit in de loop van het spel toeneemt. De duur van het spel is vrij te bepalen, dit kan kosteloos aangepast worden.

De webapplicatie is heel eenvoudig en intuïtief opgebouwd. Onze ervaring leert dat ook personen die weinig ervaring hebben met het gebruik van een smartphone hier vlot mee kunnen werken.

Voor wie is deze activiteit geschikt?

Doordat de intensiteit zelf te bepalen is en de moeilijkheidsgraad van de codes sterk varieert is Urban Hunt ideaal als teambuilding, familie-activiteit, activiteit met vrienden of vrijgezellenactiviteit. Enthousiaste spelers zijn een troef om er een fantastische activiteit van te maken. Het spel is zowel voor erg kleine groepen (vanaf 3 personen) als voor heel grote groepen (tot 120 personen) geschikt.

Hoeveel bedraagt de prijs?

De prijs is afhankelijk van het type spel (standaard of dynamisch), het aantal spelers en het tijdstip. De prijs kan zelf berekend worden via onze prijssimulator.

Kan het aantal deelnemers nog gewijzigd worden?

Het aantal spelers kan tot de laatste minuut gewijzigd worden. Voor ons is het enkel van belang om vooraf een indicatie te hebben van het aantal spelers.

Kan het spel in het donker gespeeld worden?

Het spel werd reeds door verschillende groepen succesvol in het donker gespeeld. Dit geeft bovendien een extra dimensie aan het spel.

Hoe lang duurt een spel? Kan de duur aangepast worden?

De ervaring leert ons dat de ideale duur van een spel (bij daglicht en zonder rolstoelgebruikers/kinderwagens) 90 minuten bedraagt. Deze duur kan door ons kosteloos aangepast worden. Reken voor een spel van 90 minuten op een totale duur van 2 uur 15 min (briefing, tactische bespreking, spel, terugkomst naar de startplaats en het nakaarten).

Waar wordt afgesproken?

We hebben enkele adressen van restaurants met een privé-zaaltje dat we kunnen gebruiken voor het geven van de uitleg en waar nadien terug kan samengekomen worden. De voorwaarde om dit te mogen gebruik is dat er door alle deelnemers minstens één consumptie genuttigd wordt. Dit dient door de spelers betaald te worden.

Bij mooi weer kan ook buiten afgesproken worden. Zeker voor kleine groepen is dit laatste een prima keuze. Door de meeste groepen wordt echter voor het comfort van een zaaltje gekozen.

Wat met rolstoelgebruikers / kinderwagens?

In elke stad is het mogelijk om het spel met rolstoelgebruikers of kinderwagens te spelen. In zo’n geval wordt tussen de teams meestal de afspraak gemaakt om niet te lopen tijdens het spel. Op die manier heeft geen enkel team een concurrentieel nadeel.

Wat in geval van regenweer?

Het is uiteraard aangenamer om Urban Hunt onder een staalblauwe hemel te spelen dan bij regenweer. Mits de aanwezigheid van aangepaste kledij en enkele paraplu’s is het echter perfect haalbaar om het spel te laten plaatsvinden.

Kan het spel met anderstaligen gespeeld worden?

Het spel is zowel in het Nederlands als het Engels beschikbaar.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Er worden geen bijkomende kosten aangerekend. Het totaal te betalen bedrag volgens de prijssimulator stemt overeen met het totaal factuurbedrag. Enkel wanneer ervoor geopteerd wordt om de uitleg in een privé-zaaltje van een restaurant te laten plaatsvinden dient rekening gehouden te worden met de aankoop van minstens één consumptie per deelnemer.

Snelle online offerte

Klaar voor de uitdaging?

Wij reageren binnen de 24u op alle offerte-aanvragen via onze online prijzencalculator.