VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe werkt dit spel?
We verwelkomen 3 tot 100 spelers in een gezellig cafeetje waar we iedereen briefen, teams vormen, kaarten uitdelen,… Ieder team krijgt vervolgens vijf minuten de tijd om tactieken te bespreken en de eerste codes te plotten op de kaart. Na deze vijf minuten start het spel en vertrekt iedereen in een vaart op zoek naar de eerste codes.

Iedereen krijgt 75 minuten (dynamisch spel) of 90 minuten (standaard spel) de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. Via onze web app op je smartphone ontvang je cryptische hints die je nodig hebt om de verborgen codes te vinden. Elke gevonden code levert punten op. Een live scorebord toont bovendien aan hoe je team presteert.

Bij een dynamisch spel moet je bovendien oppassen voor de patrouillerende agenten. Als die je kunnen spotten van dichtbij verlies je punten! Wees dus op je hoede en zet iemand van je team op de uitkijk.

Na het spel keert iedereen terug naar het cafeetje waar we ervaringen delen, prijzen uitreiken en genieten van een welverdiend gratis drankje.

Wat is het verschil tussen het dynamisch spel en het standaard spel?
Het standaard spel is ideaal voor groepen die van het tactische houden. Binnen dit spel zijn geen agenten actief en de spelduur bedraagt 90 minuten. Bij een dynamisch spel ligt het accent niet enkel op het tactische, ook snelheid speelt een belangrijke rol. Zo duurt dit spel 75 minuten en dient af en toe gelopen te worden om contact met sluwe agenten te voorkomen.

Moet er veel worden gelopen?
Binnen een dynamisch spel wordt vaker gelopen dan binnen het standaard spel. Hoeveel je uiteindelijk loopt bepaal je zelf. Het spel is zo ontworpen dat tactiek, kaartlezen, intelligentie en uitmuntend teamwork minstens even belangrijk zijn als snelheid. Ons stadsspel kan bovendien door mensen van alle leeftijden gespeeld worden. In staat zijn een uurtje te kunnen doorstappen is wel belangrijk.

Wat moet ik meebrengen?
Stevige schoenen en minstens één opgeladen smartphone met 15 MB mobiele data per team.

Zijn kinderen toegelaten?
Zeker! Zolang ze in een team zitten met minstens één volwassene die voor hen zorgt. Sommige van onze deelnemers zijn 8 jaar en vaak hebben we kinderen van rond de 11 à 13 jaar. Het spel wordt gespeeld in de openbare ruimte die zeker niet altijd verkeersvrij is. Probeer dus zelf in te schatten of je kind klaar is voor een stadsspel.

Wie zit er in mijn team?
Je kan je eigen teams vormen op het moment van aankomst of reeds vooraf. Twee tot vijf spelers per team is ideaal. Het team blijft gedurende het hele spel samen.

Is het moeilijk? Eng? Serieus?
Zeker niet, het niveau kan geen belemmering vormen. De agenten die de kandidaten proberen te dwarsbomen zijn bovendien vriendelijke mensen met gevoel voor humor.

KLAAR VOOR EEN UITDAGING?